Förändring

Att bli förälder är det underbaraste som finns men också det mest omvälvande som finns.
Få saker förändrar livet som att få sitt första barn. Relationen tar en ny vändning där ansvaret blir ömsesidigt och en beroende situation uppstår av varandra som ej fanns innan. Många upplever det jobbigt att den ena parten är borta 1 vecka och vissa är ensamma föräldrar hela tiden. En del relationer klarar ej omställningen och andra kommer närmare varandra.

För snart 11 år sedan blev jag ofrivilligt ensamstående mamma på heltid till en underbar liten nyfödd tjej. En omtumlande upplevelse som förändrade mitt liv radikalt. Jag blev tvingad att kliva in som ensam ledare och klara uppdraget dygnet runt året runt. Jag fick be om hjälp, delegera vissa uppgifter och fokusera på det som var viktigast i mitt liv mitt i sorg att det blev något annat än jag tänkt mig, rädsla för att inte räcka till, oro för mitt barn, tvivel på min förmåga att orka och finna energi, ångest för att jag borde förstått från början.

Det har gett mig insikt i hur ensamt det kan vara på toppen, hur det kan storma och blåsa orkan. Iband hagla, regna och vara iskallt i ensamheten. Att vara annorlunda från gruppen och normen. Att vara 100% låst och den enda jag förhandlar med är mig själv och min tid eller mitt barns behov.

Frågan: Vad är viktigast just nu? Har styrt det dagliga fokuset i många år.

Nu så här 11 år senare så ser jag att jag utvecklat en styrka, en kraft och ett mod som vida överskrider det jag hade innan. Jag känner mig ostoppbar och sårbar på samma gång. Van att fortsätta trots att jag blir diskriminerad och bortvald pga situationen jag befunnit mig i. Trots att vänner försvunnit och slutat höra av sig för att det krävts mer av dem, jag har behövt stöd, inte haft tid, möjlighet eller ork att vara den drivande i alla andras liv också. Eller så har jag utvecklats och förändrats på resan och andra har kommit till.

Med ett driv, engagemang och en uthållighet som stundtals har dränerat mina resurser, har jag tvingats tänka om, stanna upp, reflektera och hitta en ny strategi, ett nytt förhållningssätt, en ny väg och ett nytt mindset. En resa full med Trial and error som ingår i all förändring och utveckling.

Allt har hjälpt mig att bli tryggare och säkrare i den jag är, det som betyder något, och den jag vill vara. Jag känner en större tillit till att det som sker har en mening och är viktigt för att jag ska kliva längre in i ledarskapet och leva i harmoni med den ledare jag är menad att vara.

Nämligen en ledare mer i linje med mitt hjärta och min själ. En kärleksfull ledare som är mån om sin tid och energi, som vill något mer med sitt liv och sin tid här på jorden. Som vill skapa bestående förändring och utveckling hos mänskligheten.

För när du möter motstånd och förändring på riktigt, när du tvingas att stanna upp och reflektera, och gå igenom de lager av gamla föreställningar, fördomar, begränsningar, ilska, sorg, hat och ouppklarade situationer eller relationer som du bär med dig så tvingas du att kliva in i en högre dimension av dig själv.

Du frigör dig själv från gamla energier och kliver in i en ny högvibrerande frekvens som är mer i linje med ditt sanna jag. Du känner dig friare att vara den du är och uttrycka din innersta längtan för att göra det du älskar.

Du börjar agera utifrån din inre naturliga kärleksfulla ledare inifrån och ut.